Close
Type at least 1 character to search
Back to top

[a.c.d.c] AB

Malmö 24 augusti

Ny blogg, igen! Den här gången blir det inte [a.c.d.c] AB’s officiella utan mer Anders Dahlströms privata kreativa tummelplats för allsköns funderingar runt jobbet som kommunikatör och författar-wannabe. Det kommer nog framför allt att bli tankar om skriveri, men även om form, reklam, och substans, i form av innehåll (utifrån mina olika roller som AD, copywriter, webbdesigner, skönlitterär skribent och fotograf). Detta är dock ingen innehållsförteckning utan bara en tänkbar riktning.

Vem är då jag?

Jag har arbetat länge som AD, Webbdesigner och Copywriter och kan antingen driva eller ingå i en arbetsgrupp på många olika nivåer. Med den erfarenhet jag skaffat mig genom åren – från arbete på välkända byråer med stora globala kunder till arbete med mindre kunder i egen regi – kan jag göra skillnad. Jag kan tillföra idéer och kreativitet när det efterfrågas, jag kan formge och visualisera om det är det som saknas och jag kan bidra med kommunikativ struktur när det behövs.

De senaste åren har jag jobbat mycket med webb och andra digitala medier, både för små och stora kunder, framför allt i WordPress. Min styrka är förmågan att strukturera och pedagogisera kommunikationsflödena, och göra det på ett snyggt och kreativt sätt.

Dubbelkvalifikationen som erfaren AD och utbildad copywriter ger mig en unik plattform. Jag kombinerar en humanistisk grundsyn med stark teknikförståelse vilket givetvis är en stor styrka i både BTC- och B2B-sammanhang. Vanan av att dissekera och ifrågasätta både fakta och kommunikation och sedan kanalisera den för största impact är en annan stor styrka.

Vissa tycker att originalarbete inte är något för en erfaren AD men det finns en fördel med att föra en idé hela vägen, från skiss och tanke till tryck eller digital publicering. Det gör jag gärna, och dessutom är det roligt. Jag gillar helt enkelt att göra original och är bra på det, det kan vara allt från produktkataloger till årsredovisningar och broschyrer.

Välkommen till min värld!

Post a Comment