Hela mitt yrkeserfarna liv har bestått av visuell kommunikation på olika sätt.
 Allt från formgivning och strukturering av komplexa grafiska identiteter för olika företag och organisationer, till enhetliga kommunikationsstrategier och kommunikationsspråk åt företag som inte har så stora resurser. Anser mig ha bred och stor erfarenhet av detta och äger dessutom en sensibilitet som jag har mycket nytta av när jag ska skapa kommunikationsplattformar och formspråk åt olika företag. Det handlar väldigt mycket om att bli megafon för de strömningar och den själ som redan finns i ett företag, att tolka de signaler som företagets medarbetare sänder ut. Att organisera, strukturera och formge. Att kunna förklara och
pedagogisera varför man gör som man gör, såväl i arbetsgruppen som i kundrelationen. Och att hela tiden ha kundens bästa i tankarna.

I sex, sju år – från slutet av 80-talet till mitten av 90-talet – arbetade jag som både copy och AD vilket gav mig unika erfarenheter och möjligheter. Har skrivit en hel del broschyrer, foldrar, annonser m m.

Dubbelkvalifikationen som Art Director och utbildad copywriter ger mig en unik plattform i mitt arbete. Jag kombinerar dessutom en humanistisk grundsyn med en stark teknikförståelse vilket också är en styrka i framförallt B2B-sammanhang.

Min erfarenhet som lärare i grafisk design, fyra år på Skurups folkhögskola, Informationslinjen, känns också som en merit, tillsammans med mina få men viktiga poäng i pedagogik. Inte ens en bra lösning säljer sig själv, den måste pedagogiseras och förklaras för den som ska satsa pengarna, kunden.

2009 – a.c.d.c. AB Malmö och Skivarp, AD, originalare och webbdesigner, kort sagt kommunikationskonsult
1987 – 2009 Copywright Anders Dahlström Malmö och Skivarp, Copywriter & Art Director
1994 – 2006 Navigator Communications Malmö, Art Director
1992 – 1995 Informationslinjen Skurups folkhögskola Skurup, lärare i grafisk design, Informationslinjen
1983 – 1987 ICH Reklambyrå Malmö, AD-assistent
1978 – 1983 Kristianstad-Blekinge Konsumentförening Kristianstad, originalare

Pedagogikstudier, 15 poäng, Malmö Högskola
Copywriterutbildning, Kursverksamheten i Malmö
Konststudier, Konstskolan i Kristianstad
Gymnasieekonom, Linnéskolan Hässleholm